ditt och datt.

Idag har jag varit duktig. Först har jag jobbat, 9-19, puh. (med mensvärk + huvudvärk som jag alltid får när jag har mens eftersom jag har järnbrist och det blir extra jobbigt då såklart. hoppas ni antecknar!) Och sen handlade jag (det var iof inte så långt att gå) och stack hem och lagade mat som jag hade färdig till Idol! Lagade korvstroganoff och emma blev glad när hon kom hem för att det äntligen fanns "riktig" mat! Päronen har flytt landet till turkiet så det är jag som styr här hemma nu. Men det är inte så kul för just denna veckan dom valt att vara borta jobbar jag långa dagar varje dag. 9-19, underbart. Då vill man ju ha mat på bordet men nej, då får man fixa det själv. blö. Nu har jag i alla fall gjort extra mycket mat så jag har lunchlåda till imorgon! Jag och moa har förresten räknat ut att mina föräldrar antagligen bor i samma hotellrum i turkiet som hon gjorde (och ni andra 3!) eftersom dom bor på samma hotell och dom säger att dom har världens största balkong! Lite kul.. jaha detta blev ju ett spännande inlägg, but i'm sorry, är helt enkelt för trött för att leverera något bra! (Och det faktum att jag var tvungen att läsa om jag stavat ordet leverera rätt typ 5 gånger gör ju inte saken bättre) Bye mates!

blaa.

Jag vet att jag har varit en hopplöst dålig bloggare på sistonde! det får det bli ändring på. Men först måste jag fråga, är det någon som vill göra något ikväll? NÅGON? Annars kommer jag dö av uttråkning.

Livet på Ica.

Konstaterat i personalrummet på Ica:

1. Pensionärer är den mest miljövänliga generationen. Medan andra köper nya plastpåsar varje gång de handlar så har panchisarna med sig sina små tygpåsar som dom packar i. Bra initiativ!

2. Vissa gillar att dra snuskiga skämt om en brödsort vid namn "Grovt initiativ." (såväl personal som 1 kund, precis vad man vill höra på sin lunchrast alt. när man sitter i kassan)

3. Jag kommer snart rulla fram om jag fortsätter äta personalfrukosten på ica. Där finns allt! Värsta bordet uppdukat med bullar och massor av pålägg från delikatessen och olika röror osv. Det går bara inte att motstå!

4. Hela Vellinge lär känna en. Dom jag inte redan har haft dom kunder på Video har jag på Ica. Gamla lärare man inte träffat på år och dar står plötsligt i kassan och pratar om gamla tider och för att inte tala om allas föräldrar.. Jag har redan en del stammisar i min kassa! När dörrarna slås in 9.00 så rusar en del tanter till min kassa för dom tycker jag är så "go". Hehe gött.

Men jag trivs bra överlag! 

the weekend.

Så härligt att vara ledig denna helgen! Jag har precis varit ute och gått en runda med mamma och senare blir det bodycombat. Försöker väga upp mot min kränghelg haha. I fredags kom moa med det fetaste godislasset jag skådat och vi kunde ju inte på långa vägar äta upp allt och hon vägrade ta med sig det hem så nu har jag sjukt mycket godis här hemma! Måste gömma undan det tror jag för nu går jag och småäter hela tiden, visste att det skulle bli så. Vet man att man har något gott hemma så kan man inte låta bli det. Vi såg i alla fall 'No country for old men' som var riktigt bra! Men Javier Bardem var sjukt läskig.

                               

Igår hade vi gäster så jag åt först med dem och sen kom fille & lisa och vi spelade buzz (jag vann båda gångerna! höhö) och kollade på hipphipp för vi blev så sugna på att se tiffany. Och jag hade ju en hel del godis att bjuda på om man säger så.. Åh nu vill jag börja planera Australien-resan! är mer pepp än någonsin nu!

strumpdilemma.

För några timmar sen så stod jag inför ett ruggigt dilemma. Ska jag gå ut i mina randiga raggsockar i färgerna rosa, lila, limegrönt och blått när jag slänger soporna eller orkar jag ta av mig dem bara för den lilla vandringen? (Vi har vår soptunna på andra sidan trädgården så risken finns att grannar eller förbipasserande ser en!) Efter noga övervägande och rådfrågande av mamma så valde jag bekvämlighet och gick ut i strumporna. Självklart får jag då inte upp soptunnan utan måste stå och trixa och självklart cyklar då två rådiggare av videokliniken förbi och slänger ut sig "Jobbar inte du på video?" åh nu kommer jag säkert att få höra om strumporna när dom kommer in nästa gång, såna småkillar lägger allt på minnet! Men sköna är dom (strumporna då.)

Annars har dagen gått smärtfritt. Jag vaknade upp på bästa möjliga sätt: av fredriks pussar! :) och idag har jag för en gångs skull varit ledig och det har varit redigt gött. Passade även på att träna idag för första gången på en vecka och det känns som om min kondition redan har blivit sämre, sjukt att en vecka är allt som krävs. Jag har jobbet att skylla! Fast jag ska inte klaga eftersom jag äntligen håvar in cash.. eller rättare sagt i oktober får jag lönen och DÅ håvar jag in cash (I hope.) Imorgon blir det jobb igen 10-18.30 så jag måste snart lägga mig, men inte utan att fråga:

Hur kunde Will åka ut i So you think you can dance igår? KATASTROF!! Det var ju givet att Mark skulle ut tycker jag! Will är ju både snygg och en sjukt grym dansare. Nä tack och lov att Twitch fortfarande är kvar. Om ni inte tittar på sutucd så fick ni nog inte ut mycket av dom raderna, och i så fall Kolla på det! Typ det enda bra på tv nu ju. Hum kanske borde ha skrivit det innan jag hade utläggning om vem som borde åkt ut, well well..

Nu måste jag somna in, Sov gott!

i love music.

Idag har varit en riktig skitdag, tänker berätta om den en annan gång när jag kan se på den med humor. Ja jag kan ju i alla fall säg så mycket som att jag idag har fått se människans sämsta egenskap i vitögat - småsintheten! a.k.a snålheten. Ja det är otroligt. Men som sagt, det var inte vad jag tänkte förpesta detta inlägget med utan istället tänkte jag bjuda på en låt som funkar perfekt en sån här depp-dag. Kul va? Nä men den är mycket fin.


                 

Andra mysiga artister ni kan spana in för mys/depp/allmänt nöjd med livet/trött o glad - musik är:

- Rosie Thomas (som spelas här över)
- Ron Sexsmith
- Bonnie Prince Billie
- Josh Ritter
- Nicolai Dunger
- Christian Kjellvander
- Eva Cassidy
- Anthony and the johnsons

Jag har faktiskt sett alla live utom eva cassidy kom jag på nu! Undra om det är någon som lyssnar på dom låtar man lägger in här från youtube förresten?! Jag brukar i alla fall alltid lyssna på de klipp ni lägger in (så fortsätt med det menar jag!) Ja musik helar verkligen själen dagar som dessa. (Saknar alla musikämnen :( , utom GeMu då, ofcorse! jesus)
Nä hörrni nu måste jag verkligen slumra, jobb imorgon 8.45-19. blä.

i'm dead. almost.

puh, jag är helt slut. det är bara jobb, jobb & jobb! men nä jag vet jag ska inte klaga, äntligen har jag ett jobb ju! Och de e la gött änna. dom bara öser nya tider över mig på toppen nu. och på video med för den delen. det enda man behöver för att få ett jobb är tydligen att redan ha ett jobb. Jag måste säga upp mig från video, jag känner verkligen det nu, jag klarar inte stressen.. men jag får vänta tills nästa vecka i alla fall. (Dessi, säg inget till ulla än!) Imorgon har jag 2 (!) jobbpass på toppen. Först ett 8.45-12.00 (skulle egentligen bara va en introduktion av hur man öppnar) och sen har jag ett 16.00-20.15. Jag blev haffad så fort jag kom genom dörren idag och jag vågar inte säga nej nu i början. Men jag följer fortfarande med ut! Men moa det blir tyvärr ingen tacokväll för oss :'( inte för mig i alla fall.. Men kanske nästa helg? Åh jag är sugen på en mysig tjejmiddag snart! Ja ni märker nog hur trött jag är jag bara ordbajsar ner hela inlägget.

Just det, jag skulle bara klaga lite till. Jag har dessutom SVINont i magen min. och det har jag haft hela veckan. Jag har en "problem-mage" (särskrivning?) som t.ex. har valt att va laktosintolerant och ibland får jag så förbaskat ont i den och det varar oftast en vecka sådär. (Denna gången har det hållt på sen i måndags.) Men jag gör allt jag kan för att få den på bättre tankar. Just nu sitter jag t.ex. och tuggar mynta för det ska tydligen vara bra enligt mamms.

Avslutar med en bra låt av elliot smith. Nu ska jag somna in.


                  

Okej?

okej det kom precis in tre killar på jobbet (efter att ha stått och kollat in genom rutan i 10 min när jag svabbade golvet) som är yngre än mig och kallade mig för lammkött (!) och visslade när dom gick iväg. är det det här man kallar sexuellt ofredande eller skulle det vara nån typ av komplimang? uh.

(Jag är förörigt fast på video idag efter att ulla ringde in mig, missar min bodyattack men kan å andra sidan tjäna ihop pengarna som mitt gymkort kostade. tur i oturen.)

god natt.

wo! Glömde ju säg innan att jag fick jobbet :D så nu är jag en toppen-girl, eller ica kvantum-girl om man så föredrar! Glamour glamour! Och det ironiska är att direkt efter att jag fick reda på det så ringde Storesupport och ville att jag skulle komma på arbetsintervju! Så beigs, du kan ju alltid söka där om du vill! (Eller alla andra som söker jobb.) Det är ett uthyrningsföretag som hyr ut folk till ica-butiker. Ja jag vet, inte superkul kanske men det är alltid nått! Tänkte bara tipsa. Nä nu måste jag soova! Godnatt.

Shoes.

                             
 Skorna till vänster köpte jag för ett bra tag sen faktiskt men jag har aldrig använt dem. De känns lite mer höstiga så jag väntar lite. Men nu är jag sugen på att köpa dom till höger också! Dom kan man ha mer till vardags för de till vänster blänker lite.. men jag vet inte, har ju egentligen inte råd. Fast jag har iof 50% rabatt på vilken vara jag vill på h&m så man kanske borde slå till? Jag brukar inte gå i högklackat till vardags för jag känner mig så uppklädd, men det är banne mig fint!   
          

Jag vill ha fest!

Jisses vad jag är festsugen! Är det någon mer än jag? Eller jo moa uppenbarligen eftersom jag fick sms av henne i natt där hon berättade att hon känner sig redo för en hejdundrande utekväll! Jag är så på! Fast nu blir det inte fest för nu blir det jobb på video från 14-21. Skönt att vi har hösttider igen!



Och förresten klassisar, borde vi inte styra upp nånting med klassen snart? Jag saknar alla svinmycket!


Australia!

Nu sticker jag snart till toppen för mitt sista provjobbspass (skriver man ihop det sådär konstigt?) Och sen på måndag får jag reda på om jag får jobbet. Alltså får jag inte det då så är det bara att lägga sig ner och dö som gäller! Nu har jag ju inte sökt några andra jobb under en HEL veckas tid och tänk så många som hade kunnat anställa mig under den tiden!!! Nä tillbaks till verkligheten.. men det skulle onekligen svida en hel del. Så jag tillber nu alla högre makter om att ge mig det! och tänk vilken waste of time det skulle vara att jag nu har pluggat in en massa PLU-koder. (Banan, chiquita = 4011) Aja nog om det nu.

Igår följde jag med mamma till hennes aerobic på friskis & svettis, men det var inte så kul så jag håller mig nog till formtoppen istället där det är mer ös.

Och här kommer några australienpics till dig moa så att du vet vad som väntar! (och för att muntra upp dig)

  

klarsynt.

Har precis vaknat efter att jag råkade somna till lite.. känner mig ganska seg. Idag har jag varit på toppen och provjobbat igen. Det gick bra tyckte jag i alla fall... hoppas dom andra tyckte det med! Efter det var jag hos optikern och lyckades klara mig från att svimma denna gången! Ja jag har ju förresten linser nu för tiden och det är hur skönt som helst! Varför jag inte skaffat det tidigare förstår jag inte... All min rädsla för att pilla i ögonen och sånt är nu borta för det är egentligen jättelätt! Nu ska jag snart äta för jag dör av hunger och sen sticker jag till fredrik. Jag hoppas innerligt att han vill kolla på idol som börjar idag! hihi


RSS 2.0